Pašu pieredze ar lietošanā bijušiem/esošiem auto
+13
VMR
Maigonis Lieliskais
ZX
Jānītis
Pele
ursus
Rest:Art
Melvins
Sviestc
Dzvile
Edgars
Rihardsv
Orākuls
17 posters
Lapa 3 no 5
Lapa 3 no 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pašu pieredze ar lietošanā bijušiem/esošiem auto
Nu tak pasaki līdz galam - kur pirki? Fāterlandē vai?Pele rakstīja:Nepirku Latvijā.
Dzīvesvieta : u154
Lietuvā, dažas dienas pēc ievešanas no Francijas.u154 rakstīja:Nu tak pasaki līdz galam - kur pirki? Fāterlandē vai?Pele rakstīja:Nepirku Latvijā.
Pele- Admin
- Number of posts : 7162
Foruma reputācija : 90367
Dzīvesvieta : Imanta
Tiko uzdūros interesantam rakstam:
iAuto: Vai jauna automašīna tikai par 275 EUR mēnesī ir mīts, kādas ir reālās izmaksas.
Manuprāt tomēr... mmm... vietām pārspīlēti
7 gadu laikā džeks sev bremžu disku/kluču nomaiņā ierēķinājis ap 700eur,
un kas tas viņam par aizmugurējo sakabes āķi par 470eur?
No otras puses... ja Tā paskatās. Visu var darīt dažādi:
1) es par pr. bremžu diskiem ar visiem klučiem samaksāju ap 110eur, aptuveni,
2) Orākuls... ap 300eur?
iAuto: Vai jauna automašīna tikai par 275 EUR mēnesī ir mīts, kādas ir reālās izmaksas.
2) Orākuls... ap 300eur?
A tu vēl salīdzini Audi R8 ar Fiat500 pr. bremžu remonta izmaksāmMelvins rakstīja:Tiko uzdūros interesantam rakstam:
2) Orākuls... ap 300eur?
Foruma reputācija : 33307
Dzīvesvieta : tur kur ir intresanti orakulam
jim-beam rakstīja:
A tu vēl salīdzini Audi R8 ar Fiat500 pr. bremžu remonta izmaksām
Ne vispārini... Honda nav luksus klases auto.
Es savai Škodai arī varu uzlikt 2-3x dārgākus bremžu diskus ar klucēniem - tikai vai Tas ir vajadzīgs?
(tur lūk, arī Hondas īpašnieks tam auto uzliek piekabes āķi par 470eur - adekvāts cipars?,
domāju ka ne... bet lūk "spriež uz to", ka viņam auto izmaksas mēnesī sastāda praktiski otru kredīt-maksājumu
nu tad?, vai šis ir objektīvi?... vai nav?...).
Ja to cr-v ražo no 7.gada, tad 2008ajā 470 par āķi būtu adekvāts cipars! Šobrīd to āķi pa 140 jevro piedāvā farkop.lv, modelim no 12.gada uz augšu no 140 līdz 299, atkarībà no klienta prasībām
2) Orākuls... ap 300eur?
kad mainīja priekšējos diskus un visus klučus bija kaut kas ap 227-330e
neatceros...varbūt vēl bija kāds devējs ar...tie vienmēr sprāgst
(bet ne abs, loģiski)
Edgars rakstīja:Ja to cr-v ražo no 7.gada, tad 2008ajā 470 par āķi būtu adekvāts cipars! Šobrīd to āķi pa 140 jevro piedāvā farkop.lv, modelim no 12.gada uz augšu no 140 līdz 299, atkarībà no klienta prasībām
Būtība jau ir tajā, ka raksta personāžs ir nolēmis jauna auto pirkuma izmaksas nošķirt no "normālām ekspluatācijas" izmaksām pēc auto iegādes.
Un te pēkšņi ieraksta pie auto ekspluatācijas izmaksām 470eur āķi, kuram pēc būtības bija jābūt papild-aprīkojumā
Tāpat kā, auto gumijas tepiķīšu komplektam. Par gāzes iekārtu nemaz nerunājot - tie nav ekspluatācijas izdevumi
Arī bremžu disku maiņa katrreiz mainot klučus (ap 700eur 7 gados) - kaut kāds absurds biškuc...
Tā jau viņam tās izmaksas uz km arī uzauga 470 (āķis), gāzes iekārta (ap 1000) + vēl problēmu novēršana, jo kaut kas jau tur nebija Tā!, kā vajag?, ar to gāzi...
Riepas arī dārgākās - Ok. Ok. Tas vēl pieļaujams.
Bet nu... es vnk diskutēju
Tajā pat laikā Tu uzzini, cik reāli tas auto konkrētajam lietotājam izmaksājis. Tādā veidā vari paanalizēt, ko pats vari atĺauties.
Bieži vien cilvēks notic reklāmai par jaunu auto, teiksim, 150€ mēnesī, ar iekļautu kasko un octa, dīletis vēl piemet tabuliņu ar izmaksām līdz 100k, lai gan reālajā dzīvē dažiem lietotājiem tās summas pat vairākas reizes pārsniegs dīlera naivās prognozes
Bieži vien cilvēks notic reklāmai par jaunu auto, teiksim, 150€ mēnesī, ar iekļautu kasko un octa, dīletis vēl piemet tabuliņu ar izmaksām līdz 100k, lai gan reālajā dzīvē dažiem lietotājiem tās summas pat vairākas reizes pārsniegs dīlera naivās prognozes
It kā jā!, un it kā nē!...
Tur jau pie iAuto raksta tika pieminēts komentāros - ja vēlies ar 1 auto 7 gadus "normāli braukt",
tad pērkot pavecu (pat vecu!) auto:
1) OCTA būs obligāti tāpat jāpērk (Ok, KASKO var izlaist),
2) eļļa būs jāmaina, visi filtri - tāpat,
3) riepas?, bremžu kluči, diski... vecākam auto dilst tāpat, kā jaunam,
4) Ok, rūsu izlaižam, tāpat kā caurumus salona sēdekļos (btw! - Hondas īpašnieks pat auto mazgāšanu bija uzskaitījis )...
...un te nu nāk tas Nr. 5:
5) vecs auto lūzīs vairāk, nekā jauns un te izmaksas neparedzēsi.
Es nesaku, kas labāks, kas sliktāks - noteikti, ka ir dažādi...
Katrā ziņā, domāt... ka eļļa, filtri autosam nebūs jāmaina nomaksājot līzi,
būtu tik pat dumi, kā domāt - ka auto "iet uz gaisa", nevis dīzeļa vai degvielas,
kas arī ir jāpērk - loģiski...
Un tagad nedaudz par 2006.gada Audi A6 2.7tdi Quattro.
Nākošā a/m man bija paredzēta kā Volvo xc70.
Izbraucu ar 2006. gada xc70 automātu un sapratu, ka tas man tomēr nepatīk.
Skaļš siena šķūnis uz riteņiem. Kaut kāds ne visai paklausīgs vadībā.
Salona apdare daudzkārt švakāka par Audi apdari. Nepatika.
Tā nu rezultātā atkal esmu Avanta stūrētājs.
Šis modelis atšķiras no iepriekšējā ar līganāku/mīkstāku gaitu.
Ir klusāks. Motoram tie paši 180 zirgspēki kas 2,5tdi. Dīvaini, jo te it kā 2,7
Šī laikam pagaidām ir pati ekonomiskākā, manā īpašumā bijusī a/m.
Pagaidām pa Rīgu mīcoties maksimums ko esmu dabūjis ir 12L/100.
Bet ikdienas maršrutā uz darbu/ mājām turas kaut kas ap 8L
Tas mani pat izaicināja uz kretīnismu- pamēģināt, cik var ekonomiski pabraukt;
rezultātā izdevās pat līdz mājām atbraukt ar 6,9...taču grozoties pa vārtiem iekšā dabūju kaut kādus 7,2
Runa ir par ''konkrētā brauciena'' vidējo patēriņu.
Šim auto var mērīt vispārējo vidējo un konkrētā brauciena vidējo,
un loģiski arī momentāno.
''Vispārējais'' vidējais patēriņš vēl nav dzēsts no iepriekšējā īpašnieka un tas nemainīgi stāv 9,5.
(iepriekšējais īpašnieks arī dzīvo/strādā Rīgā)
Pa šoseju patēriņu tā īsti patestēt vēl nav sanācis.
Autiņam ir daudz dažādu elektronisku fīču, kas sākumā pat šķiet par daudz.
Taču pamazām pierodot pie arhitektūras, viss ir saprotams un loģisks. Dzīvi uzlabojošs.
Piemēram - var saprogramēt, kuras durvis ar centrālo atslēgu atslēdz, kuras paliek ciet.
Kā darbojas logi, kā darbojas gaismas - automātiski slēdzoties un vadoties no diennakts laika,
vai var saprogramēt ''mājās pavadīšanas funkciju'' un taml.
Bišķi nočakarējos pie pirmās autiņa mazgāšanas nesaprasdams, kā lai atloka logu slotiņas
Pēc tam sapratu, ka arī tās vada no MMI - norādot, ka ir jāieņem servisa režīma pozīcija
Tāpat pirmā iepazīšanās ar cimdu nodalījumu var būt interesanta, ja uzreiz neaptver ka tam nekādu rokturu nav
Ir tikai poga centrālajā vadības panelī, kuru nospiežot tas atveras.
Interesanta ir parkošanās asistenta funkcija ar kameru.
Līdz šim man autiņi bija bez PDC, līdz ar ko brīžiem tā asistenta sistēma bišķi pat kaitina,
jo brēc uz katru pāraugušo smilgu Attiecīgi braucot pēc ieraduma, reizēm tas var izsist no līdzsvara
Tomēr...tā kamera ir ļoti laba lieta - jo kā jau visiem ''jaunajiem'' auto dēļ dizaina bieži vien ir ierobežota redzamība.
Rezultātā kamera ir super, jo redzi katru dzīvnieku vai divgadnieku, ja tāds nejauši izlien aizmugurē.
Auto ir lielāks par iepriekšējo modeli gabarītos, taču bagāžas nodalījumā subjektīvi šķiet mazāk vietas
Varbūt tapēc, ka visi sāni ir piekrāmēti ar dažādiem elektronikas blokiem un rezerves ritenim vēl blakus milzīgs akumulators,
kuru kā izrādās nemaz nevar vienkārši plug&play nomainīt - tas esot jāpiekodē,
lai strāvas menedžments atpazīst jauno Traki
Bet no otras puses forši, ka kompī vari redzēt aķīša stāvokli un pat šasijas numuru
Klīrenss ir par centimetru augstāks kā iepriekšējam modelim.
Ļoti ērti, dažādi transformējami sēdekļi ar muguras masāžu.
Lietus sensors strādā intuitīvi labi - ja fūre apšļāc ar ūdens šalti,
stiklu tīrītāji automātiski sāk strādāt max ātrā režīmā.
Nu tas pagaidām īsumā viss.
Defektu (tfu tfu tfu) pagaidām nav.
Ar laiku jānomaina augšējo sviru sailentbloki un jāuzliek jaunas riepas.
Nākošā a/m man bija paredzēta kā Volvo xc70.
Izbraucu ar 2006. gada xc70 automātu un sapratu, ka tas man tomēr nepatīk.
Skaļš siena šķūnis uz riteņiem. Kaut kāds ne visai paklausīgs vadībā.
Salona apdare daudzkārt švakāka par Audi apdari. Nepatika.
Tā nu rezultātā atkal esmu Avanta stūrētājs.
Šis modelis atšķiras no iepriekšējā ar līganāku/mīkstāku gaitu.
Ir klusāks. Motoram tie paši 180 zirgspēki kas 2,5tdi. Dīvaini, jo te it kā 2,7
Šī laikam pagaidām ir pati ekonomiskākā, manā īpašumā bijusī a/m.
Pagaidām pa Rīgu mīcoties maksimums ko esmu dabūjis ir 12L/100.
Bet ikdienas maršrutā uz darbu/ mājām turas kaut kas ap 8L
Tas mani pat izaicināja uz kretīnismu- pamēģināt, cik var ekonomiski pabraukt;
rezultātā izdevās pat līdz mājām atbraukt ar 6,9...taču grozoties pa vārtiem iekšā dabūju kaut kādus 7,2
Runa ir par ''konkrētā brauciena'' vidējo patēriņu.
Šim auto var mērīt vispārējo vidējo un konkrētā brauciena vidējo,
un loģiski arī momentāno.
''Vispārējais'' vidējais patēriņš vēl nav dzēsts no iepriekšējā īpašnieka un tas nemainīgi stāv 9,5.
(iepriekšējais īpašnieks arī dzīvo/strādā Rīgā)
Pa šoseju patēriņu tā īsti patestēt vēl nav sanācis.
Autiņam ir daudz dažādu elektronisku fīču, kas sākumā pat šķiet par daudz.
Taču pamazām pierodot pie arhitektūras, viss ir saprotams un loģisks. Dzīvi uzlabojošs.
Piemēram - var saprogramēt, kuras durvis ar centrālo atslēgu atslēdz, kuras paliek ciet.
Kā darbojas logi, kā darbojas gaismas - automātiski slēdzoties un vadoties no diennakts laika,
vai var saprogramēt ''mājās pavadīšanas funkciju'' un taml.
Bišķi nočakarējos pie pirmās autiņa mazgāšanas nesaprasdams, kā lai atloka logu slotiņas
Pēc tam sapratu, ka arī tās vada no MMI - norādot, ka ir jāieņem servisa režīma pozīcija
Tāpat pirmā iepazīšanās ar cimdu nodalījumu var būt interesanta, ja uzreiz neaptver ka tam nekādu rokturu nav
Ir tikai poga centrālajā vadības panelī, kuru nospiežot tas atveras.
Interesanta ir parkošanās asistenta funkcija ar kameru.
Līdz šim man autiņi bija bez PDC, līdz ar ko brīžiem tā asistenta sistēma bišķi pat kaitina,
jo brēc uz katru pāraugušo smilgu Attiecīgi braucot pēc ieraduma, reizēm tas var izsist no līdzsvara
Tomēr...tā kamera ir ļoti laba lieta - jo kā jau visiem ''jaunajiem'' auto dēļ dizaina bieži vien ir ierobežota redzamība.
Rezultātā kamera ir super, jo redzi katru dzīvnieku vai divgadnieku, ja tāds nejauši izlien aizmugurē.
Auto ir lielāks par iepriekšējo modeli gabarītos, taču bagāžas nodalījumā subjektīvi šķiet mazāk vietas
Varbūt tapēc, ka visi sāni ir piekrāmēti ar dažādiem elektronikas blokiem un rezerves ritenim vēl blakus milzīgs akumulators,
kuru kā izrādās nemaz nevar vienkārši plug&play nomainīt - tas esot jāpiekodē,
lai strāvas menedžments atpazīst jauno Traki
Bet no otras puses forši, ka kompī vari redzēt aķīša stāvokli un pat šasijas numuru
Klīrenss ir par centimetru augstāks kā iepriekšējam modelim.
Ļoti ērti, dažādi transformējami sēdekļi ar muguras masāžu.
Lietus sensors strādā intuitīvi labi - ja fūre apšļāc ar ūdens šalti,
stiklu tīrītāji automātiski sāk strādāt max ātrā režīmā.
Nu tas pagaidām īsumā viss.
Defektu (tfu tfu tfu) pagaidām nav.
Ar laiku jānomaina augšējo sviru sailentbloki un jāuzliek jaunas riepas.
Pēdējo reizi labojis Orākuls Sestdiena 17 Septembris 2016, 21:47; labots 1 reizi
baigais kupāts!!!
Es neesmu tajā vecumā, kad neko nesaprot un dara muļķības. Es esmu vecumā, kad tās dara apzināti un ar baudu.
jim-beam- Number of posts : 17720
Kur tad tam otrajam aķim ir jāatrodas un ko tieši viņš nodrošina?
Nu re par to ir tā kā ir parasti motortelpā. Nodrošina kautkādu min strāvu tiem entajiem vadības blokiem utt. ir pieredzētas vairākas probēmas, kad šo AKB nenomaina un uz Info paneļa visu laiku rāda, ka nav uzlādētas AKB. Lai gan ar auto un lielo AKB viss ir labi!
Iekopēšu arī te, jūsu baudījumam. Jo žanram šis sacerējums atbilst pilnībā.
Dzerot vīnu parāva nostaļģija un nolēmu padalīties ar daudzajām un dažādajām automašīnām, kas man dažādos dzīves posmos ir piederējušas.
Pirmais bija Audi Coupe 2.0 GT 1985 gada izlaiduma «pārejnieks». (pirkts 1998. 1500$ - 2004. pārdots par 500 latie; 115 000 - 200 000)
5 cilindri, 120 zirgi un mežonīga grieze. Rūca skaisti, gāja labi, diemžēl tikai taisni. Vispirms tika sānslīdē iestādīts apmalītē. Pēc tam uz apledojuša ceļa līkuma nonesu ar viņu žogu. Pēc tam iestādīju traktorā JUMZ ar kausu, kas ziemā izgriezās priekšā. Auto tika praktiski iznīcināts. Tomēr tika pacelts un atkal kādu laiku brauca. Bez bampera gan, jo pārejnieka bampers (un arī lukturi) tolaik maksāja kosmosu, viņus visu laiku zaga. Tad, kad pie mājas arī man nozaga lukturus, auto tika iestumts garažā un izstumts tikai pēc kāda pusotra gada, kad atgriezos no Amerikas. Coupe tika atkal saremontēts un izskatījās tāds, kā bildē. Tika pārdots Purvciema urlām 2004. gadā, pēc pāris gadiem vēl redzēju braucošu, bet atkal jau ar citiem lukturiem. Meitenēm tas auto patika, man arī.
VW PAssat B3 1.9D 1991.g ar stūres pastiprnātāju. (2004; 200000, bet visticamāk virs 300 000 -> hvz; 1800eiro - 2010 uzdāvināts tēvam, kas viņu pēcāk uzdāvināja brālēnam, kas viņu pēcāk nodeva Slokas lūžņu punktā)
Pēc Coupes, kas uz baigām ēda jau 14 litrus, nopirku 1991. gada dīzeļpasātu. Mēsls drausmīgs, nomainīju gada laikā visu piekari, visus amjus, salonā viss visu laiku lūza nost, pečkas regulācija čakarējās. Negāja nemaz (1.9 68 hp neturbo). Mašīna nonāca pie tēva, kurš vienkārši pofigā brauca, neko neremontēja, toties slavēja nonstopā (Viņam tai laikā bija Saab 9000, kas plīsa vēl vairāk). Tad tā mašīna nonāca pie brālēna, kas ar viņu veda sūdus. Tad tā mašīna nonāca Slokas metāla uzpirkšanas punktā un pērn tika norakstīta. Bildes nav. Nevienam tas auto nepatika, tagad reinkarnējusies kā sētas siets.
Alfa Romeo 155 1.7ts widebody 1995. g.ar stūres pastiprinātāju un elektriskajiem logiem priekšā (2005. ~1500eiro - 2006 ~1500 eiro) 165 000 -> 210 000
Tad es nopirku Alfu. Nevis tāpēc ka man iekoda Alfas vīruss, bet gan tāpēc, ka atradu Frankfurtē 155 1.7 twinsparku ar 150 000 km un dažiem elektrdefektiem, bet par kapeikām. Pārdeva privātais, nobraukums bija īsts, salons, sterils. Pats aizbraucu pakaļ un savām rociņām atdzinu. Nobraucu gadu, nomainot lambdu un termostatu un bremžu klučus. Varbūt vēl šara tika atrestaurēta. Pārdevu, zinu, ka tika iestādīta tramvajā vienreiz, bet uzcelta. Un tad novākota un šrotizēta. Man tas auto patika, citiem arī.
Šobrīd auto izskatās šādi, bet motora galva tika nokauta kaut kādās izdzīvošanas autosacīkstēs Biķerniekos iekš spooorta Alfa Romeo 75
Alfa Romeo 156 2,4 JTD ar klimatu, pelēku ādu un koku, 1999. gada (2006 5800eiro -> 2007 ~5000 eiro)
Tad nāc 156 2.4 JTD. Gāja afigenna, degvielu neēda, toties visu laiku kaut kas plīsa. Viss, sākot ar piekari un beidzot ar ģeneratora siksnām (2-3x). Pēc gada ieguldījumiem pārdevu masculine, kas turpināja investēt, līdz iznīcināja motoru. Kas tagad, nezinu. Man tas auto patika, citiem arī.
Audi 80 B4 2.3i, 1993. gada, pliks (2006. 250 vai 300 lati - 2006 1000eiro)
Paralēli biznesam no mātes darba vietas izsolē tika nopirkts šitāds ar 2.3 5cyl. Kupi-prodaj sanāca ar līdz nagiem, jo auto bija totāls šrots un vajadzēja šo to saremontēt. Kaut ko ar bračku tomēr uzvārījām, pat neraugoties uz to, ka arī pircējs bija kārtējais perekups. nevienam nepatika.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 2000.g ar klimatu un 30 000km jo ap to laiku bija saplīsis spidometrs (2007. 1600 eiro -> 1600eiro laikam )
Krīzwāgens, ko nopirku neapskatot. Atnāca tas auto izvarots. 145 1.9 JTD azuro fantastico. Kaut kā pieremontēju, nomainīju salonu un ar zaudējumiem pārdevu. Nevienam nepatika.
Alfa Romeo 75, 2.0 TS 1989. gads (2008. 150 lati -> 2009. 150 lati)
75 es nopirku jo gribējās ko paskrūvēt garažā. Paskrūvēju. Pārdevu biedram, kas viņu izjauca kā donoru.
Honda Accord Tourer 2.0i-vtec, ar xrenoniem un lietus sensoru, 2003. gada (2008. 11000eiro - līdz 2014, 115 000 - 210 000)
Accords tika nopirkts no drauga pēc azzuro fantastico. Praktiski bāzes modelis ar mazu nobraukumu par diezgan lielu ciparu. Neraugoties, ka reiz esot uzšķilts, braucis tikai pa Latviju un piederējis un arī šobrīd pieder cilvēkam, kam patīk iemīt pedāli, tas auto izturības ziņā bija fantastisks. Man tas auto patika. Citi domā, ka viņš ir neglīts. Tai pat laikā es zinu, ka viņš ir ļoooti labs.
2010 Lexus RX 350 (2013-2014, 30 000 jūdzes -> hvz)
Hondu izrādījās drausmīgi grūti pārdot, un beigās viņa tika atstāta barterī dzīvokļa remonta meistaram. Laikam brauc ar viņu vēl joprojām. Toties par krīzes laikā izcelto piķi tika iegādāts biznesa projekts - divgadīgs Lexus RX 350. Leišu variants - sists amerikānis, kas ar numuriem un gāzi nostājās uz tam laikam smieklīgiem 25k eiro. Neko sliktu nevaru teikt, gāja labi, nekas nelūza, tikai pasmags un neveikls. Pa kreisi redzamais subārs to Kanādā ražoto behemotu pa sniegu drāza vienos vārtos. Lexus izbeidzās līdz ar pirmo laulību, kuru šķirot tika noandelēts par 29k kaut kādam no Putina režīma bēgošam kurpju oligarham.
P.S. visus iespējamos šlagbaumus sargi šim auto vēra vaļā neuzdodot nekādus jautājumus. Arī sveicināt sāka daudzi tādi ļaudis, kas ieprieš nekad nesveicināja. Ēda tas behemots no 10 litriem gāzes pa šoseju līdz 29 ziemā pilsētā, vairāk kompis nerādīja. Toties ieskrējiens līdz simtam bija reālas 7 sekundes.
2001 Opel Omega 2.2 DTI Design Edition (2005 - 2015, 113 000 - 220 000)
Sākoties jaunajām dzīves reālijām no kupenas apakšas tika izrakta mammas vecā omega, kas pāris gadus nebija kustināta. Toties bija tīri labi aprīkota un mašīnas vislabākā īpašība bija absolūts pofigs uz bedrēm. Tika braukts ar viņu gadus trīs, un viss, izņemot 2.2. DTI dīzeli, tam auto bija labi. Motors nepārtraukti čakarējās, tika remontēts gan sūknis, gan degvielas maģistrāle - te neleca silta, te raustījās, te atkal neleca auksta. Omega tika pārdota par 1600 eiro, kad atklājās fatāls rūsas perēklis zem vējstikla. Pēc tam džeki bija salīmējuši uzlīmes uz lampām un, savu darbu novērtējot uz 1000 eiro, centās noandelēt viņu tālāk.
P.S. šo auto policija turēja tikai tad, kad tika braukts pāri sarkanajiem. Visādi citādi - pilnīgi neredzams, ar masu saplūstošs spēkrats. Pāris reizes pat pats pagāju garām, to meklējot, bet nepamanot. Komforta ziņā gan bija A++
2001 BMW 530d Individual (2015; 195 000, bet visticamāk 300 000 +)
Patiesībā es gribēju pirkt subāru - outbacku ar ādu, automātu un 2.5 motoru. Bet netīšām nopirku BMW. Pavisam parastu 530d ar manuāli un drēbes salonu. Toties no Itālijas un bez rūsas, ar Mpiekari. Un rezultātā esmu sapratis, ka tas ir afigennākais auto, kāds man jebkad ir bijis. Iet zvērā, vadās kā kārtings, neēd neko, vienīgi pa laikam prasa uzmanību un piķi, jo mašīnai tomēr ir 16 gadi un tur ir diezgan daudz dažādu sarežģītu mezglu un detaļu, kam salūzt. Bet tā - āda iekrāmēta, krowns saspricēts un jāgaida, kad šamais kļūs par youngtaimeri
P.S. Fotoradari un ceļu policija IR problēma. Viņu ir daudz, visās malās un grib man nodarīt pāri.
Dzerot vīnu parāva nostaļģija un nolēmu padalīties ar daudzajām un dažādajām automašīnām, kas man dažādos dzīves posmos ir piederējušas.
Pirmais bija Audi Coupe 2.0 GT 1985 gada izlaiduma «pārejnieks». (pirkts 1998. 1500$ - 2004. pārdots par 500 latie; 115 000 - 200 000)
5 cilindri, 120 zirgi un mežonīga grieze. Rūca skaisti, gāja labi, diemžēl tikai taisni. Vispirms tika sānslīdē iestādīts apmalītē. Pēc tam uz apledojuša ceļa līkuma nonesu ar viņu žogu. Pēc tam iestādīju traktorā JUMZ ar kausu, kas ziemā izgriezās priekšā. Auto tika praktiski iznīcināts. Tomēr tika pacelts un atkal kādu laiku brauca. Bez bampera gan, jo pārejnieka bampers (un arī lukturi) tolaik maksāja kosmosu, viņus visu laiku zaga. Tad, kad pie mājas arī man nozaga lukturus, auto tika iestumts garažā un izstumts tikai pēc kāda pusotra gada, kad atgriezos no Amerikas. Coupe tika atkal saremontēts un izskatījās tāds, kā bildē. Tika pārdots Purvciema urlām 2004. gadā, pēc pāris gadiem vēl redzēju braucošu, bet atkal jau ar citiem lukturiem. Meitenēm tas auto patika, man arī.
VW PAssat B3 1.9D 1991.g ar stūres pastiprnātāju. (2004; 200000, bet visticamāk virs 300 000 -> hvz; 1800eiro - 2010 uzdāvināts tēvam, kas viņu pēcāk uzdāvināja brālēnam, kas viņu pēcāk nodeva Slokas lūžņu punktā)
Pēc Coupes, kas uz baigām ēda jau 14 litrus, nopirku 1991. gada dīzeļpasātu. Mēsls drausmīgs, nomainīju gada laikā visu piekari, visus amjus, salonā viss visu laiku lūza nost, pečkas regulācija čakarējās. Negāja nemaz (1.9 68 hp neturbo). Mašīna nonāca pie tēva, kurš vienkārši pofigā brauca, neko neremontēja, toties slavēja nonstopā (Viņam tai laikā bija Saab 9000, kas plīsa vēl vairāk). Tad tā mašīna nonāca pie brālēna, kas ar viņu veda sūdus. Tad tā mašīna nonāca Slokas metāla uzpirkšanas punktā un pērn tika norakstīta. Bildes nav. Nevienam tas auto nepatika, tagad reinkarnējusies kā sētas siets.
Alfa Romeo 155 1.7ts widebody 1995. g.ar stūres pastiprinātāju un elektriskajiem logiem priekšā (2005. ~1500eiro - 2006 ~1500 eiro) 165 000 -> 210 000
Tad es nopirku Alfu. Nevis tāpēc ka man iekoda Alfas vīruss, bet gan tāpēc, ka atradu Frankfurtē 155 1.7 twinsparku ar 150 000 km un dažiem elektrdefektiem, bet par kapeikām. Pārdeva privātais, nobraukums bija īsts, salons, sterils. Pats aizbraucu pakaļ un savām rociņām atdzinu. Nobraucu gadu, nomainot lambdu un termostatu un bremžu klučus. Varbūt vēl šara tika atrestaurēta. Pārdevu, zinu, ka tika iestādīta tramvajā vienreiz, bet uzcelta. Un tad novākota un šrotizēta. Man tas auto patika, citiem arī.
Šobrīd auto izskatās šādi, bet motora galva tika nokauta kaut kādās izdzīvošanas autosacīkstēs Biķerniekos iekš spooorta Alfa Romeo 75
Alfa Romeo 156 2,4 JTD ar klimatu, pelēku ādu un koku, 1999. gada (2006 5800eiro -> 2007 ~5000 eiro)
Tad nāc 156 2.4 JTD. Gāja afigenna, degvielu neēda, toties visu laiku kaut kas plīsa. Viss, sākot ar piekari un beidzot ar ģeneratora siksnām (2-3x). Pēc gada ieguldījumiem pārdevu masculine, kas turpināja investēt, līdz iznīcināja motoru. Kas tagad, nezinu. Man tas auto patika, citiem arī.
Audi 80 B4 2.3i, 1993. gada, pliks (2006. 250 vai 300 lati - 2006 1000eiro)
Paralēli biznesam no mātes darba vietas izsolē tika nopirkts šitāds ar 2.3 5cyl. Kupi-prodaj sanāca ar līdz nagiem, jo auto bija totāls šrots un vajadzēja šo to saremontēt. Kaut ko ar bračku tomēr uzvārījām, pat neraugoties uz to, ka arī pircējs bija kārtējais perekups. nevienam nepatika.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 2000.g ar klimatu un 30 000km jo ap to laiku bija saplīsis spidometrs (2007. 1600 eiro -> 1600eiro laikam )
Krīzwāgens, ko nopirku neapskatot. Atnāca tas auto izvarots. 145 1.9 JTD azuro fantastico. Kaut kā pieremontēju, nomainīju salonu un ar zaudējumiem pārdevu. Nevienam nepatika.
Alfa Romeo 75, 2.0 TS 1989. gads (2008. 150 lati -> 2009. 150 lati)
75 es nopirku jo gribējās ko paskrūvēt garažā. Paskrūvēju. Pārdevu biedram, kas viņu izjauca kā donoru.
Honda Accord Tourer 2.0i-vtec, ar xrenoniem un lietus sensoru, 2003. gada (2008. 11000eiro - līdz 2014, 115 000 - 210 000)
Accords tika nopirkts no drauga pēc azzuro fantastico. Praktiski bāzes modelis ar mazu nobraukumu par diezgan lielu ciparu. Neraugoties, ka reiz esot uzšķilts, braucis tikai pa Latviju un piederējis un arī šobrīd pieder cilvēkam, kam patīk iemīt pedāli, tas auto izturības ziņā bija fantastisks. Man tas auto patika. Citi domā, ka viņš ir neglīts. Tai pat laikā es zinu, ka viņš ir ļoooti labs.
2010 Lexus RX 350 (2013-2014, 30 000 jūdzes -> hvz)
Hondu izrādījās drausmīgi grūti pārdot, un beigās viņa tika atstāta barterī dzīvokļa remonta meistaram. Laikam brauc ar viņu vēl joprojām. Toties par krīzes laikā izcelto piķi tika iegādāts biznesa projekts - divgadīgs Lexus RX 350. Leišu variants - sists amerikānis, kas ar numuriem un gāzi nostājās uz tam laikam smieklīgiem 25k eiro. Neko sliktu nevaru teikt, gāja labi, nekas nelūza, tikai pasmags un neveikls. Pa kreisi redzamais subārs to Kanādā ražoto behemotu pa sniegu drāza vienos vārtos. Lexus izbeidzās līdz ar pirmo laulību, kuru šķirot tika noandelēts par 29k kaut kādam no Putina režīma bēgošam kurpju oligarham.
P.S. visus iespējamos šlagbaumus sargi šim auto vēra vaļā neuzdodot nekādus jautājumus. Arī sveicināt sāka daudzi tādi ļaudis, kas ieprieš nekad nesveicināja. Ēda tas behemots no 10 litriem gāzes pa šoseju līdz 29 ziemā pilsētā, vairāk kompis nerādīja. Toties ieskrējiens līdz simtam bija reālas 7 sekundes.
2001 Opel Omega 2.2 DTI Design Edition (2005 - 2015, 113 000 - 220 000)
Sākoties jaunajām dzīves reālijām no kupenas apakšas tika izrakta mammas vecā omega, kas pāris gadus nebija kustināta. Toties bija tīri labi aprīkota un mašīnas vislabākā īpašība bija absolūts pofigs uz bedrēm. Tika braukts ar viņu gadus trīs, un viss, izņemot 2.2. DTI dīzeli, tam auto bija labi. Motors nepārtraukti čakarējās, tika remontēts gan sūknis, gan degvielas maģistrāle - te neleca silta, te raustījās, te atkal neleca auksta. Omega tika pārdota par 1600 eiro, kad atklājās fatāls rūsas perēklis zem vējstikla. Pēc tam džeki bija salīmējuši uzlīmes uz lampām un, savu darbu novērtējot uz 1000 eiro, centās noandelēt viņu tālāk.
P.S. šo auto policija turēja tikai tad, kad tika braukts pāri sarkanajiem. Visādi citādi - pilnīgi neredzams, ar masu saplūstošs spēkrats. Pāris reizes pat pats pagāju garām, to meklējot, bet nepamanot. Komforta ziņā gan bija A++
2001 BMW 530d Individual (2015; 195 000, bet visticamāk 300 000 +)
Patiesībā es gribēju pirkt subāru - outbacku ar ādu, automātu un 2.5 motoru. Bet netīšām nopirku BMW. Pavisam parastu 530d ar manuāli un drēbes salonu. Toties no Itālijas un bez rūsas, ar Mpiekari. Un rezultātā esmu sapratis, ka tas ir afigennākais auto, kāds man jebkad ir bijis. Iet zvērā, vadās kā kārtings, neēd neko, vienīgi pa laikam prasa uzmanību un piķi, jo mašīnai tomēr ir 16 gadi un tur ir diezgan daudz dažādu sarežģītu mezglu un detaļu, kam salūzt. Bet tā - āda iekrāmēta, krowns saspricēts un jāgaida, kad šamais kļūs par youngtaimeri
P.S. Fotoradari un ceļu policija IR problēma. Viņu ir daudz, visās malās un grib man nodarīt pāri.
smic- Number of posts : 5
Foruma reputācija : 2994
smics, pārsvarā šajā portālā lielās ar saviem lielajiem sasniegumiem auto vēsturē! Es domāju ar ko no šī saraksta tu tgad pārvietojies?
Vispār jau vēl te ir arī auto aprakstu video sadaļa, nu tiem, kam labāk patīk runāt, nekā drukāt...
https://orakuls.forumotion.com/t238-otv-auto-modelu-video-apraksti
nu, protams, ka ar humora piesitienu, bet nu tomēr nedaudz izglītojoša...
https://orakuls.forumotion.com/t238-otv-auto-modelu-video-apraksti
nu, protams, ka ar humora piesitienu, bet nu tomēr nedaudz izglītojoša...
Ar pašu pēdējo, e39
un kā ir? Man te viens čalis katru m;enesu brauc ar savu E39. to auto drusku užčini un pārdod par x2 ciparu!
es tik nesaprotu kāpēc tavā stāstā ir tik daudz ALFA?
4 alfas. Tas ir jautājums, uz ko es pats nespēju atbildēt. Infekcija. Līdzīgi kā sāap un bēmvē. Pirmo nopirku jo bija lēts labs variants, un tālāk jau vajadzēja smagākas narkotikas...
Pēdējo reizi labojis smic Sestdiena 08 Oktobris 2016, 00:19; labots 1 reizi
Ar bēmvē ir labi. Tikai padārgi. Bet labi. Tas auto pēc iegādes ātri vien sniedza atbildes uz jautājumiem, kas bija mocījuši ilgu laiku. Piemēram - kāpēc cilvēki pērk viņus. Kāpēc brauc ar viņiem kā debīli. Kāpēc nerāda pagriezienus. Kāpēc degvielu pilina pa piečukam
Biķin atškirīgs auto no "pelēkās masas".smic rakstīja:4 alfas. Tas ir jautājums, uz ko es pats nespēju atbildēt. Infekcija. Līdzīgi kā sāap un bēmvē. Pirmo nopirku jo bija lēts labs variants, un tālāk jau vajadzēja smagākas narkotikas...
Man arī bija vienu brīdi Alfa, 146 laikam
it kā nekas īpašs, bet patika..
smic rakstīja:Ar bēmvē ir labi. Tikai padārgi. Bet labi. Tas auto pēc iegādes ātri vien sniedza atbildes uz jautājumiem, kas bija mocījuši ilgu laiku. Piemēram - kāpēc cilvēki pērk viņus. Kāpēc brauc ar viņiem kā debīli. Kāpēc nerāda pagriezienus. Kāpēc degvielu pilina pa piečukam
zinkā, esmu Rīgā izaudzis iekš BMW faniem. iens vienu brīdi gribēja palikt par Audi piekritēju, bet nesanāca. Iegādājās sev E30. Metināmu un bez motora. Salika sametināja. izbrauca 5 x pa tasi un pateica ka na intresanti!
Tad es sapratu ka man patīk pilnpiedziņas autosi! Tur ir tiešām viss spēks. Ja gribas iet driftā tad ir jābūt vismaz 800Nm
Latvijas ziemās vai rudeņu dubļos tas nekad tevi nepievils. bērnu arī no laikiem līdz Rīgas speciem nogādāsi ātrāk kā citi, neriskējot!
Lapa 3 no 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Personīgajā lietošanā visilgāk kalpojušais auto
» Mūsu pašu mazie draugi
» Auto jaunumi
» Auto elektronika, papildaprīkojums
» Pieredze ar drēbju, kurpju un aksesuāru sūtīšanu internetā
» Mūsu pašu mazie draugi
» Auto jaunumi
» Auto elektronika, papildaprīkojums