Pasaules un Latvijas apceļošana - vietas kur esam bijuši
4 posters
Lapa 1 no 1
Pasaules un Latvijas apceļošana - vietas kur esam bijuši
Varam te rakstīt par saviem ceļojumiem - zemēm, vietām kur esam bijuši.
Dalīties pieredzē, iespaidos Nāc!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen jau gribēju uzrakstīt par Pokaiņu mežu.
Bēdīgākais, ka sākot meklēt paša uzņemtās fotogrāfijas, konstatēju, ka pazudušas
Nekas, iztiksim ar netā pieejamo.
Man Pokaiņu mežs vislabāk patīk siltā rudens dienā.
Jo tad, subjektīvi, var labāk iejusties tajā ''maģiskajā'' aurā.
Cik patiesības, cik marketings, bet tie stāsti par šo vietu ir svarīgi.
Tāpēc vislabāk paņemt vietējo gidu, kurš visus tos fairytale izstāsta.
Lieliska pastaiga pa mežu, svaigu gaisu.
Daudzi reizēm jautā, kur aiziet randiņā?
Manuprāt - super vieta šim mērķim (tad var iztikt bez gida)

Dalīties pieredzē, iespaidos Nāc!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen jau gribēju uzrakstīt par Pokaiņu mežu.
Bēdīgākais, ka sākot meklēt paša uzņemtās fotogrāfijas, konstatēju, ka pazudušas

Nekas, iztiksim ar netā pieejamo.

Man Pokaiņu mežs vislabāk patīk siltā rudens dienā.
Jo tad, subjektīvi, var labāk iejusties tajā ''maģiskajā'' aurā.
Cik patiesības, cik marketings, bet tie stāsti par šo vietu ir svarīgi.
Tāpēc vislabāk paņemt vietējo gidu, kurš visus tos fairytale izstāsta.
Lieliska pastaiga pa mežu, svaigu gaisu.
Daudzi reizēm jautā, kur aiziet randiņā?
Manuprāt - super vieta šim mērķim (tad var iztikt bez gida)

Re: Pasaules un Latvijas apceļošana - vietas kur esam bijuši
Neliels ieskats no Minhauzena muzeja apmeklējuma.
Šo vietu visdrīzāk es ieteiktu apmeklējumam ar ģimeni vai veselam kolektīvam.
Jo, kā jau Minhauzena stilā - stāstu un notikumu netrūkst.
Gan interjerā, gan āra perifērijā.
Ir padomāts, lai laiks paskrietu nemanot + ir lieliska iespēja padzīvoties arī svaigā gaisā.
Gids rekomendējams, jo stāsti to prasa, apmeklēt iesaku vasarā.
Te dažas no manām bildēm ( muzeja mājas lapā ir vēl daudz citu)

Muzejā ir milzums daudz dažādu sīkumu, kur ''piesiet aci''

protams arī nopirkt...

ir interesanta, zināmu cilvēku vaska figūru kolekcija

Ārā arī netrūkst izklaižu.
Es izvēlējos pastaigas pa meža takām.

Vēl, runājot par āru un dabu (kas varbūt tik daudz uz muzeju neattiecas),
mani enerģētiski un respekta ziņā uzrunāja vecie, milzīgie koki, kuri ir visapkārt.

Šo vietu visdrīzāk es ieteiktu apmeklējumam ar ģimeni vai veselam kolektīvam.
Jo, kā jau Minhauzena stilā - stāstu un notikumu netrūkst.
Gan interjerā, gan āra perifērijā.
Ir padomāts, lai laiks paskrietu nemanot + ir lieliska iespēja padzīvoties arī svaigā gaisā.
Gids rekomendējams, jo stāsti to prasa, apmeklēt iesaku vasarā.
Te dažas no manām bildēm ( muzeja mājas lapā ir vēl daudz citu)

Muzejā ir milzums daudz dažādu sīkumu, kur ''piesiet aci''

protams arī nopirkt...

ir interesanta, zināmu cilvēku vaska figūru kolekcija

Ārā arī netrūkst izklaižu.
Es izvēlējos pastaigas pa meža takām.

Vēl, runājot par āru un dabu (kas varbūt tik daudz uz muzeju neattiecas),
mani enerģētiski un respekta ziņā uzrunāja vecie, milzīgie koki, kuri ir visapkārt.

Akershus cietoksnis (norvēģu: Akershus Festning) vai Akershus pils (norvēģu: Akershus slott) ir viduslaiku pils, kas tika būvēta, lai aizsargātu Oslo, Norvēģijas galvaspilsētu. To izmantoja arī kā cietumu.
Tā nu sagadījies,ka sanāca tur pabūt.Vieta smuka un interesanta.Daudz visādu līkloču celiņu,ēku izmēri iespaidīgi un no augšas paveras smuks skats uz pilsētu.Pastaigas vieta ideāla.Šķiet,ka joprojām cietoksnis tiek izmantots armijas vajadzībām,jo zollīši tur vazājas.Ir arī zirdziņi,kautgan neesmu pārliecināta kam īsti -policijai vai armijai.

Tā nu sagadījies,ka sanāca tur pabūt.Vieta smuka un interesanta.Daudz visādu līkloču celiņu,ēku izmēri iespaidīgi un no augšas paveras smuks skats uz pilsētu.Pastaigas vieta ideāla.Šķiet,ka joprojām cietoksnis tiek izmantots armijas vajadzībām,jo zollīši tur vazājas.Ir arī zirdziņi,kautgan neesmu pārliecināta kam īsti -policijai vai armijai.

Viesis- Viesis
...
Pēdējo reizi labojis Skāde Piektdiena 19 Decembris 2014, 09:43; labots 1 reizi
Viesis- Viesis
...
Pēdējo reizi labojis Skāde Piektdiena 19 Decembris 2014, 09:43; labots 1 reizi (Reason for editing : Nav pelnīts)
Viesis- Viesis
Ko slēpj Juglas meži?
Ja ir grūtāka diena un negribās tālu doties, tad ir iespēja aizbraukt ekskursijā tepat, ar 6.tramvaju.

Bābelītes ezers

Bābelītes ezers
Pēdējo reizi labojis Sviestc Piektdiena 02 Augusts 2013, 09:24; labots 2 reizes
un es vēl brīnījos kas tas opar graustu tur tajā bābelītes krastā ir! Man tur pastaigājoties ar bijušo dāmu pazuda suns. Suns bija pēcāk jāvelk ārā no pagraba jo nez kādā veidā bija tur iekritis un netika ārā!

Es neesmu tajā vecumā, kad neko nesaprot un dara muļķības. Es esmu vecumā, kad tās dara apzināti un ar baudu.
jim-beam-
Number of posts : 17720
Foruma reputācija : 32694
Dzīvesvieta : tur kur ir intresanti orakulam
bai bai
Pēdējo reizi labojis Skāde Piektdiena 19 Decembris 2014, 09:44; labots 1 reizi
Viesis- Viesis
Ještjeds (čehu: Ještěd, vācu: Jeschken vai Jeschkenkoppe), 1012 m augsts kalns Čehijas ziemeļos, Čehijas, Polijas un Vācijas robežpunktā ir visaugstākais kalns Ještjeda-kozaka kalnu masīvā. Tā ir viena no 10 visprominentākajām virsotnēm Čehijā, kas atrodas uz dienvidiem no pilsētas Liberecas. Ještjedā atrodas televīzijas tornis, kurš ir viens no Liberecas apgabala simboliem.
Ještjeda televīzijas torni uzbūvēja 20. gs. 60. gados, tā arhitekts bija Karels Hubāčeks (Karel Hubáček), kurš par to ieguva prestižo Starptautiskās arhitektu ūnijas Perreta balvu par ēkas formas un funkciju saskaņotību, lai gan politisku iemeslu dēļ arhitektam pašam neizdevās šo balvu Buenosairesā saņemt. Torņa lejas daļā atrodas viesnīca un restorāns. No 1995. gada Ještjeda kalns kopā ar torni ir dabas parka Ještěd (93,6 km2 ) sastāvdaļa. Kopš 2006. gada janvāra ēka ir ierakstīta Čehijas Republikas kultūras pieminekļu sarakstā.
Pirms televīzijas torņa celtniecības kalna virsotnē atradās liels krusts. Krustiem Ještjeda virsotnē ir sena vēsture, pirmais no tiem ir datēts ar 1737. gadu un bija no akmens, sekojošie krusti bija veidoti no koka, pēdējais no tiem ir no 1990. gada. Tā priekšgājējs 20. gs. 80. gados bija slepeni novākts, pastāv aizdomas, ka pēc toreizējā Liberecas komunistiskās tautas padomes priekšsēdētāja pavēles.
Ievērojamu lomu Ještjeda televīzijas tornis nospēlēja Čehoslovākijas okupācijas laikā 1968. gadā, kad no turienes 25. – 27. augusta dienās raidīja televīzijas brīvā studija Sever. Šajās augusta dienās studijas raidījumā ir uzstājies Jiržijs Tršīska, kā arī Vāclavs Havels. Par šiem notikumiem vēsta bijušajā studijā piestiprinātā piemiņas plāksne.
Televīzijas torņa ēka ir veidota hiperboloīda formā. Šī forma tika izvēlēta dēļ kalna virsotnē valdošajiem vējiem. Pateicoties šai formai, viesnīca ar torni lieliski turpina pašu dabisko kalna masīvu un it kā to optiski noslēdz.

Ještjeda televīzijas torni uzbūvēja 20. gs. 60. gados, tā arhitekts bija Karels Hubāčeks (Karel Hubáček), kurš par to ieguva prestižo Starptautiskās arhitektu ūnijas Perreta balvu par ēkas formas un funkciju saskaņotību, lai gan politisku iemeslu dēļ arhitektam pašam neizdevās šo balvu Buenosairesā saņemt. Torņa lejas daļā atrodas viesnīca un restorāns. No 1995. gada Ještjeda kalns kopā ar torni ir dabas parka Ještěd (93,6 km2 ) sastāvdaļa. Kopš 2006. gada janvāra ēka ir ierakstīta Čehijas Republikas kultūras pieminekļu sarakstā.
Pirms televīzijas torņa celtniecības kalna virsotnē atradās liels krusts. Krustiem Ještjeda virsotnē ir sena vēsture, pirmais no tiem ir datēts ar 1737. gadu un bija no akmens, sekojošie krusti bija veidoti no koka, pēdējais no tiem ir no 1990. gada. Tā priekšgājējs 20. gs. 80. gados bija slepeni novākts, pastāv aizdomas, ka pēc toreizējā Liberecas komunistiskās tautas padomes priekšsēdētāja pavēles.
Ievērojamu lomu Ještjeda televīzijas tornis nospēlēja Čehoslovākijas okupācijas laikā 1968. gadā, kad no turienes 25. – 27. augusta dienās raidīja televīzijas brīvā studija Sever. Šajās augusta dienās studijas raidījumā ir uzstājies Jiržijs Tršīska, kā arī Vāclavs Havels. Par šiem notikumiem vēsta bijušajā studijā piestiprinātā piemiņas plāksne.
Televīzijas torņa ēka ir veidota hiperboloīda formā. Šī forma tika izvēlēta dēļ kalna virsotnē valdošajiem vējiem. Pateicoties šai formai, viesnīca ar torni lieliski turpina pašu dabisko kalna masīvu un it kā to optiski noslēdz.

Tas atrodas patālu no LV,bet tāpat kaut kāda Olga vai nu vienalga kas ir šādi atzīmējusies.

Šis baraku kompleks atrodas paša tā pakalna galā,aptuveni 2km iekšā jūrā.

Un jā,es neatvainojos,ka horizonts ir pa vidu un šķībs.
Bildēts viss tāpat tika ar sasvīdušu zeķi.

Tas atrodas patālu no LV,bet tāpat kaut kāda Olga vai nu vienalga kas ir šādi atzīmējusies.

Šis baraku kompleks atrodas paša tā pakalna galā,aptuveni 2km iekšā jūrā.

Un jā,es neatvainojos,ka horizonts ir pa vidu un šķībs.

Bildēts viss tāpat tika ar sasvīdušu zeķi.

Foruma reputācija : 37535
Dzīvesvieta : Somerset
Itālijas Dolomīti – vieni no skaistākajiem kalniem Eiropā. Dolomītalpi Dienvidtirolē esot pasaules skaistākie kalni - tā atzinis slavenais kalnos kāpējs Reinholds Mesners - pirmais, kurš pieveicis pasaules 14 augstākās virsotnes. Dolomītu Alpi ar klinšainām virsotnēm atgādina nepieejamus cietokšņus. Šie kalni sastāv no dolomīta minerāla, kas nosaukts franču zinātnieka de Dolomjē vārdā. Pēc šī franču ģeologa teorijas, Dolomīti ir mūžsens koraļļu rifs - 200 miljonus gadu tālā pagātnē te sadūrušies kontinenti, sadzenot iežus milzīgā čupā, un zemes spēks pacēlis jūras dzīli tūkstošiem metru augstumā. Daļa klinšu ir tik smailas, ka nodēvētas par torņiem vai adatām. Tievākās lietus un vēji nodrupinājuši kā pirkstus. Vienas klintis ir gludas, citas iekrāsojušās sārtas. Īsu brīdi pirms saulrieta Dolomīti maina krāsu un kļūst rozā. Tā ir unikāla parādība, ko senie Alpu iedzīvotāji sauca par “Enrosadira”. Šajā reģionā atrodas 1956.gada ziemas Olimpisko spēļu galvaspilsēta Cortina d`Ampezzo(1224 m v.j.l.), kas ir viens no labākajiem Alpu kūrortiem "Best of the Alps”, un brīnišķīgs ciematiņš Madonna di Campilio, kur regulāri notiek Pasaules kausa posmu sacensības slalomā un frīstailā.
Dolomītu Alpi – slavens kalnu slēpošanas apgabals. Iespēja izbaudīt 1200 km trašu vienreizējo skaistumu. Val di Fiemme tiek saukta par vārtiem uz Dolomītu Alpiem. Plašajā, saules pielietajā ielejā atrodas kūrortpilsētiņas, no kurām lielākās – Cavalese, Predazzo.
Sella Ronda – kalnu slēpošanas maratona „Dolomiti Superski” maršruts, kurš apvieno 4 kalnu slēpošanas kūrortus: Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia un Arabba. Pateicoties labi sagatavotām slēpošanas trasēm, lieliskām ainavām un kalnu restorāniem, slēpošana pa visām trasēm nav sports, bet izprieca – saldā dzīve jeb itāļu vārdiem runājot „dolce vita”.

Dolomītu Alpi – slavens kalnu slēpošanas apgabals. Iespēja izbaudīt 1200 km trašu vienreizējo skaistumu. Val di Fiemme tiek saukta par vārtiem uz Dolomītu Alpiem. Plašajā, saules pielietajā ielejā atrodas kūrortpilsētiņas, no kurām lielākās – Cavalese, Predazzo.
Sella Ronda – kalnu slēpošanas maratona „Dolomiti Superski” maršruts, kurš apvieno 4 kalnu slēpošanas kūrortus: Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia un Arabba. Pateicoties labi sagatavotām slēpošanas trasēm, lieliskām ainavām un kalnu restorāniem, slēpošana pa visām trasēm nav sports, bet izprieca – saldā dzīve jeb itāļu vārdiem runājot „dolce vita”.

675 km pa Latgali un Lietuvu.

675 km pa Latgali un Lietuvu.

Murgošanas un muldēšanas Speciālists, kā arī 1984. gada disko dziesmu eksperts.

» Latvijas simtgades svinības
» Mans pirmais mobilais telefons, vai kādi telefoni man ir bijuši
» Darbības, kas Latvijas attīstību gremdē un pazemo!
» Vietas, kur gardi paēst - arī padzert kafiju, tēju jaukā vidē.
» Mans pirmais mobilais telefons, vai kādi telefoni man ir bijuši
» Darbības, kas Latvijas attīstību gremdē un pazemo!
» Vietas, kur gardi paēst - arī padzert kafiju, tēju jaukā vidē.
Lapa 1 no 1